اگر دو پارامتر «سبک و قابل حمل» «طول عمر باتری شبیه به گوشی موبایل» اولویت اول شما است، قطعا مایکروسافت با عرضه سرفیس پرو ایکس، نیاز شما رو برطرف کرده است. در این تبلت، مایکروسافت سی پی یو های اینتل و AMD را کنار گذاشته و به سراغ پردازنده های مبتنی بر ARM رفته است.

این پردازنده ها شامل:

  • Microsoft SQ 1
  • Microsoft SQ 2

است. استفاده از این تراشه‌ ها  اولین غوغای تبلیغاتی بود که همراه با معرفی سرفیس پرو x به وجود آمد. اما به نظر می‌رسد به دلیل وجود محدودیت‌های ویندوز 10، ARM گزینه مناسبی برای این تبلت ها نیست.

مدل‌های قبلی تبلت مایکروسافت مبتنی بر سی پی یو های اینتل بودند که به دستگاه اجازه اجرا برنامه‌های متعددی را می‌داد. این در حالی است که دستگاه‌های بر پایه ARM در اجرای نرم‌افزارهای مختلف با محدودیت روبه‌رو هستند. به‌عنوان‌مثال: فتوشاپ و لایت روم تنها برنامه‌های فعلی Adobe Creative Suite هستند که به‌صورت بومی بر روی دستگاه‌های ARM اجرا می‌شوند. 

در ادامه به نقد و بررسی مشخصات سرفیس پرو ایکس می‌پردازیم؛ پس با ما همراه باشید.

 

طراحی سرفیس پرو x

سرفیس پرو x یک تبلت رده‌بالا از مایکروسافت است که در دو رنگ مشکی مات (Matte Black) و پلاتینیوم (Platinum) عرضه شده. این تبلت از طراحی سرفیس پرو 6 الهام گرفته و البته که طراحی نازک تر و با حاشیه کمتر نسبت به اون داره. سرفیس پرو ایکس در نگاه اول بسیار شبیه به دیگر سرفیس‌های مایکروسافت است، اما وجود برخی تفاوت‌های کلیدی باعث شده پرو ایکس کمی ظریف‌تر به نظر برسد. از طرفی این ظرافت باعث نده که این تبلت استحکام خودشو از دست بده. چون که جنس بدنه‌ی عالی ای داره.

اگر می‌خواهید سرفیس پرو x خود رو به صورت ایستاده نگه دارید، یک‌ پایه داخلی تعبیه شده در قسمت پشتی تبلت که به سمت بیرون باز می‌شود این امکان را به شما می‌دهد. 

پورت های سرفیس پرو x

سرفیس پرو ایکس از طراحی پورت استانداردی برخوردار نیست و می‌شه گفت نقطه ضعف داره. این پورت ها شامل:

  • 2 پورت USB-C
  • یک پورت Surface Connect
  • پورت Surface Keyboard
  • و یک نانو سیم

هستند. اگر به شارژر سرفیس، یا همان surface connect دسترسی نداشتید، کی‌توانید به واسطه پورت USB-C از شارژرهای دیگر برای شارژ دستگاه استفاده کنید.البته متأسفانه هیچ‌کدام از درگاه‌های USB-C، ثاندربولت 4 نیستند و جک هدفون و پورت USB-A نیز در طراحی این تبلت حذف شده‌اند. بنابراین باید بیشتر از قبل از لوازم جانبی سرفیس با اتصال وایرلس استفاده کرد تا هم فضای کمتری مصرف شود هم پورت‌های بیشتری آزاد باشد.

همچنین یک اسلات SSD قابل تعویض در زیر پایه وجود دارد تا به کاربران امکان ارتقا فضای ذخیره‌سازی را در صورت نیاز، فراهم کند.

قلم و کیبورد سرفیس پرو x

مایکروسافت قلم و کیبورد سرفیس رو به‌عنوان لوازم جانبی برای کاربران خود درنظر گرفته است. اگر از سرفیس پرو ایکس برای نیازهای روزمره استفاده می‌کنید به یک کیبورد مایکروسافت نیاز خواهید داشت. قلم سرفیس و ماوس مایکروسافت در اولویت های بعدی قرار دارند.

سرفیس پرو ایکس از کیبورد و قلم های زیر پشتیبانی می‌کنه:

  • Surface Pro Signature Keyboard
  • Surface Pro X Keyboard
  • Surface Pro X Microsoft Pen

صفحه‌کلید همچنان طراحی عالی دارد و با نور پس‌زمینه عالی با کلیدهای روان و انعطاف‌پذیر برای استفاده در زاویه‌های مختلف طراحی شده است. قلم سرفیس نیز به‌صورت مغناطیسی در پایه کیبورد قرار می‌گیرد و شارژ می‌شود. عملکرد کیبورد و قلم هر دو عالی هستند. مایکروسافت صفحه‌کلید زیبای singnature را در چند رنگ جدید همراه با قلم با طراحی مینیمالیستی ارائه داده است. 

صفحه‌نمایش سرفیس پرو ایکس

صفحه‌نمایش 13 اینچی با رزولوشن 2880×1920  و نسبت تصویر 3:2 که به لطف کاهش حاشیه‌هایی که در سرفیس پرو ۷ قرار داشت بزرگ‌تر به نظر می‌رسد. کیفیت صفحه‌نمایش با کالیبراسیون کارخانه‌ای خوب ارائه شده است و رنگ‌ها به طور واقعی بازتولید می‌شوند. با این‌وجود در فضای باز ممکن است کاربران را با مشکلاتی روبه‌رو کند.

وضوح صفحه‌نمایش مشابه با سرفیس پرو ۷ است، درواقع 267 پیکسل در هر اینچ و حدود 96 درصد پوشش SRGB و 450 نیت روشنایی وضوح چشمگیری را ارائه می‌دهد. پاسخگویی صفحه برای استفاده از قلم سرفیس عالی است و گزینه مناسبی برای تصویرسازی، طراحی گرافیکی و کار با فتوشاپ است.

سخت افزار و عملکرد سرفیس پرو ایکس

استفاده از سرفیس پرو x امید تازه‌ای برای استفاده از تبلت-لپ‌تاپ‌های نسل جدید مبتنی بر ARM به کاربران می‌دهد.

مایکروسافت نیز با ارائه این تبلت چشم‌اندازی از آینده لپ‌تاپ‌های ARM را برای کاربران خود ارائه داده است. باتوجه‌به اینکه اپل قصد دارد تا مک‌های خود را با تراشه‌های ARM عرضه کند، رقابت در دنیای لپ تاپ برای استفاده از ARM سرعت بیشتری به خود می‌گیرد. اما در حال حاضر مایکروسافت با سخت‌افزاری عالی در این عرصه پیشتاز است. 

در طراحی داخلی سرفیس پرو ایکس از تراشه های SQ 1 و SQ 2 استفاده کرده که نوعی از اسنپدراگون CX8 نسل دو 5G است اما متأسفانه از 5G پشتیبانی نمی‌کند و همچنان از شبکه LTE استفاده می‌کند.

طبق تصویر زیر قدرت پردازش SQ 1 برابر با Intel Core i3-8121U هست و این یعنی برای کار های اولیه مانند وب گردی و کار با برنامه های آفیس، بسیار مناسبه و به خوبی پاسخگو است.

همچنین این تبلت مایکروسافت، با رم های 8 و 16 گیگ با تکنولوژی LPDDR4x عرضه شده. حافظه های داخلی این تبلت با اس اس دی های 128G و 256G و در نهایت با 512 گیگابایت عرضه شده است. این مشخصات کاملا پاسخو کاربران است.

دوربین‌های طراحی شده در surface pro x از بهترین دوربین‌هایی است که تابه‌حال در لپ‌تاپ و تبلت‌ها به‌کاررفته است. دوربین جلو سرفیس پرو x کیفیتی 5 مگاپیکسلی ارائه می‌دهد که کیفیتی 1080p فول‌اچ‌دی برای تماس‌های ویدئویی و جلسات مجازی فراهم می‌کند. دوربین پشتی 10 مگاپیکسلی هرچند با دوربین‌های موبایل قابل‌مقایسه نیست اما برای عکس‌برداری در فضای بیرون و داخلی مناسب است. 

باتری سرفیس پرو ایکس

مایکروسافت وعده طول عمر 15 ساعته باتری را به کاربران داده بود اما هنگام آزمایش با حداکثر روشنایی حدود 8 ساعت بدون شارژر کار می‌کند. این تبلت برای کاربرانی که تنها از آفیس و یا مرورگرها در طول روز استفاده می‌کنند بسیار کارآمد است و طول عمر باتری خوبی را ارائه می‌دهد اما هنگام کار با نرم‌افزارهای سنگین‌تر مدت کمتری را بدون شارژر کار می‌کند.

باتری سرفیس پرو x مشابه با عملکرد باتری سرفیس پرو 6 است که باوجود پردازنده‌های ARM در سرفیس پرو ایکس کمی دور از انتظار به نظر می‌رسد. اما طول عمر باتری 8 تا 9 ساعت بدون شارژ برای یک روز کاری کافی و قابل‌قبول است. به لطف وجود پورت‌های USB-C گزینه‌های متعددی برای شارژ کردن این دستگاه وجود دارد. شارژر 65 واتی Surface Connect عملکردی فوق‌العاده دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *